02 септември 2009

Двойно шоколадов кекс




Продукти:

2бр. яйца
1ч.ч. захар
200гр. сирене "Филаделфия"
1к.ч. кисело мляко
50мл. прясно мляко
50мл. растителна мазнина
1к.ч. тъмно какао
50гр. натрошен натурален шоколад или шоколадов кувертюр
1 1/4ч.ч. брашно /250мл/
1п. ванилия
1п. бакпулвер
1ч.ч. бял шоколадов чипс или натрошен бял шоколад

Приготвяне:

Включваме фурната да се загрява до 200 градуса.
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване.Прибавяме сирене "Филаделфия",растителна мазнина,кисело и прясно мляко при непрекъснато бъркане.Объркваме брашното,какаото,ванилията и бакпулвера.Добавяме към кексовата смес и объркваме добре.Изсипваме 3/4ч.ч. бял шоколадов чипс или натрошен бял шоколад.Разбъркваме сместа.Намазняваме кексовата форма.Изсипваме сместа във формата,поръсваме с белия шоколадов чипс.Печем в загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Всички продукти са със стайна температура.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB