26 декември 2010
Кадаиф със сметаново-ванилов крем
Продукти:
1 опаковка кадаиф
800гр. захар
800мл вода
3/4к.ч. вода
3/4к.ч. разтопено краве масло
1п. ванилия
1ч.ч. натрошени орехи
1ч.л. настъргана лимонова кора
3с.л. изцеден лимонов сок
за крема:
300мл прясно мляко
1п. пудинг ванилия/40гр./
300мл растителна сладкарска сметана
Приготвяне:
Нареждаме кадаифа в подмазана с растителна мазнина тавичка.Напръскваме с 3/4к.ч. вода и 3/4к.ч. разтопено краве масло.Поръсваме с 1ч.ч. натрошени орехи.Слагаме тавичката в загрята фурна и печем до порозовяване.
Оставяме да се охлади.
Възвираме 800мл вода и слагаме в нея 800гр. захар.Оставяме да ври 10мин.Прибавяме 1п. ванилия,1ч.л. настъргана лимонова кора и 3с.л. изцеден лимонов сок.Оставяме леко да се охлади.Заливаме кадаифа с горещия/но не врящ / захарен сироп.Покриваме с хартия и кърпа.Оставяме така докато изстине.
на крема:
Млякото се сварява със захарта.Добавя се разтворения пудинг към млякото и се бърка до сгъстяване.Оставя се да изстине като непрекъснато бъркаме с лъжица.
Разбива се 300мл сладкарска сметана със миксер, докато стане пухкава смес.След това постепенно прибавяме /бърка се с лъжица/ към изстиналия пудинг.
Шприцоваме върху кадаифа.
1к.ч.=10омл.
1ч.ч.=200мл.
Идеята от тук
Публикувано от
Nanita
в
22:16
|
Етикети:
бисквити дребни сладки и соленки,
Кексове и сладкиши
|
11
коментара
Абонамент за:
Публикации (Atom)