Продукти:
600-700гр. наденички
1кг картофи
1к.ч.растителна мазнина
1к.л. сол
1к.л. чер пипер
2скл. нарязан на ситно чесън
2с.л. мащерка или прясно нарязан магданоз
настъргана лимонова кора
Приготвяне:
Обелваме и нарязваме картофите на дебели резени .Оставяме да престоят в купа със студена вода.Отцеждаме от водата и подсушаваме с домакинска хартия.Изсипваме в купа и заливаме със 1к.ч. растителна мазнина,чер пипер и сол.Объркваме добре и изсипваме в загрята тава.Картофите трябва да са на един слой.Изпичаме до зачервяване.Изваждаме от фурната поръсваме с магданоз или мащерка,нарязан чесън и настърган лимон.Сервираме веднага.
Приготвяне на наденичките:
Нарязваме наденичките.Възвираме вода.Пускаме наденичките в нея докато водата възври.Оставяме да побелеят.Изваждаме и отцеждаме.
Печем на загрят оребрен тиган или скара.
Рецептата за печените картофи и наденичка са на Michael Chiarello -Baked Meyer Lemon Fries
09 април 2011
Салата "Айсберг" с риба тон и майонезен сос
Продукти:
1бр. салата "Айсберг"
1к.риба тон
1к.ч. царевица
1ч.ч. майонеза
1к.ч. кисело мляко
сока от 1лимон
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме салатата на ивици.Прибавяме 1консерва риба тон и 1к.ч. царевица.
Объркваме майонезата с 1к.ч. кисело мляко и сока от 1лимон.Поръсваме с чер пипер и сол.Объркваме и заливаме салатата.
Абонамент за:
Публикации (Atom)