29 април 2009

Фокача с маслини

Ароматна фокача с маслини


Продукти:
3ч.ч. брашно
1ч.ч. топла вода
7гр. суха мая/1пакетче или 1/2 кубче прясна/
1к.ч. нарязани маслини
1к.ч. нарязан пресен лук/зелената част/
1ч.л. сол
4с.л. зехтин
морска сол
риган

Приготвяне:

Маята разтваряме във топлата вода със зехтина и оставяме около 10 мин.да шупне/образуват се мехурчета/.Брашното пресяваме и правим кладенче.Добавяме шупналата мая ,солта и омесваме еластично тесто.Оставяме да втаса около един час в намаслена купа,покрито със свежо фолио.Издърпваме тестото с ръце,поръсваме със нарязаните маслини,правим на плик и отново издърпваме лекичко с размера.Намазняваме тавата и прехвърляме тестото.Намазваме със зехтин,поръсваме с морска сол,риган и оставяме да втаса още 30 мин.Печем в загрята фурна.
Може когато го направим на плик,да го издърпаме направо в тавата.

1ч.ч.=250мл
тава с диаметър 28см
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB