31 май 2009
Фокача с топено сирене
Продукти:
7гр. мая
50мл. топла вода
1/2ч.л захар
1/2ч.л сол
2ч.ч. брашно
200мл. топла вода
3с.л. зехтин
1к.ч. настърган кашкавал
3с.л. царевичен грис
1/2ч.ч. нарязан пресен лук за поръсване
100гр. топено сирене нарязано на кръгчета
1ч.л. сол
морска сол за поръсване
босилек за поръсване
зехтин за намазване
Приготвяне:
Разтваряме маята,1/2ч.л захар,1/2ч.л сол във 50мл топла вода.
Оставяме да шупне.Пресяваме брашното,правим кладенче и изсипваме шупналата мая,останалото количество вода,зехтина,царевичния грис,настъргания кашкавал,солта и объркваме сместа.Тестото е меко,лепкаво.Не се меси,само се бърка с дървена лъжица.Оставяме да втаса около час.Разстиламе тестото в намазнена тавичка. Намазваме със зехтин,нареждаме филийките топено сирене,поръсваме с морската сол,нарязания лук и босилека.Оставяме да втаса още 30-40мин.Печем в загрята фурна до зачервяване.
1ч.ч.=250мл
тавата е с диаметър 28см
Iliana,за мен е чест,че ме удостоява с Inspiration-award една дама,която притежава голямо кулинарно вдъхновение!Благодаря ти от сърце!
На свой ред ще номинирам
Salted lemons,Delicii by Florance,
Sweet kingdom
и .
Приемете моите поздравления!Ще ви помоля да поставите изображението на наградата в полето на вашия блог с линк към този мой пост!
Milen@,искрено благодаря за тази номинация.Възхищавам се на нещата които правиш и това ,че ти ми предлагаш тази номинация значи много!
От своя страна бих искала да номинирам дами,които предизвикват възхищение у мен:
Щъркелово гнездо,
Mycookingcreations,
Federica,
Laura Adamache,
Dimitrina 'S
LemonadeAward
Награда за приятелство
Мария,благодаря ти мила за тези награди.
От моя страна наградата LemonadeAward,отива при
Laura Adamache ,
Tanita,
МАГИЯ И ЛЮБОВ
Kemi
Наградата за приятелство:
Friendship Award
Federica,
NINA ,
Щъркелово гнездо ,
Milen@
Абонамент за:
Публикации (Atom)