Продукти:
2бр. скумрия или 4бр. филета от скумрия
1връзка магданоз
3-4стръка пресен лук
3скл чесън
сока от половин лимон
5-6с.л. зехтин
чер пипер
сол
кръгчета лимон
Приготвяне:
Изчистваме и измиваме добре скумрията.Оставяме да се отцеди.
Нарязваме магданоза и пресния лук.Прибавяме
2скл чесън,сока от половин лимон,5-6с.л. зехтин
чер пипер и сол.С блендер пасираме.Прибавяме 1скл. чесън нарязана на филийки.
Намазваме рибата от всички страни.Прибираме в хладилника за 1час.
Намазваме тавичка със зехтин.Слагаме рибата в нея.Заливаме със останалия сос.Нареждаме филийки лимон върху скумрията.
Печем в загрята фурна.
Tort cu blat de nuca si crema de ness
Преди 1 ден