23 май 2010

Шоколадов сладкиш с пияни круши


Продукти:

3бр. яйца
1к.ч. захар
1к.ч. мусковадо
200гр. сирене "Филаделфия"
1к.ч. заквасена сметана
80мл разтопено краве масло
2ч.ч. брашно
2с.л. коняк
1к.ч. настъргана круша
1п. бакпулвер
3с.л. какао

Приготвяне:

Смесваме 1к.ч. настъргана круша с 2с.л. коняк и оставяме да престои 20мин.Разбиваме 200гр. сирене "Филаделфия" с 1к.ч. захар и 1к.ч. мусковадо.Прибавяме 3бр. яйца едно по едно,80мл разтопено краве масло и 1к.ч. заквасена сметана.Прибавяме настъргана круша и объркваме добре.В купа смесваме 3с.л. какао,2ч.ч. брашно и 1п. бакпулвер.Прибавяме към яйчната смес и объркваме леко с лъжица до получаване на еднородна смес.
Изсипваме в тавичка върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB