17 август 2009
Още награди
В един ден две дами ме зарадваха с награди.
Сърдечни благодарности Блага
,за наградите с които ме удостои!
Благодаря ти Milen@,,за приятелското отошение и вниманието ти към мен!
Наградите за приятелство много ме радват и са много ценни за мен.Тази награда споделям със всички,които посещават моят блог.Благодаря ви!
Другата награда отива при:
My cooking creations
Еос
Di ani
Краси,
Пеп-чо
Geri
Мед и мляко
Илиана
Дивечът на моята трапеза
Choco Coco Summer Dream
Good to the last drop
Една българска кухня
Шоколадово - карамелен десерт
Продукти:
1к.ч. захар за карамела
4бр. яйца
3/4ч.ч. захар
500мл. прясно мляко
1с.л. царевично нишесте
100гр. натурален шоколад или кувертюр
1/2к.ч. какао
1п. ванилия
3ч.ч. кекс на трохи/бишкоти,козунак/
Приготвяне:
Карамелизираме 1к.ч. захар и обливаме стените на кексова форма.
Разтопяваме шоколада със 150мл. прясно мляко и какао.
Разбиваме яйцата със захарта.Добавяме нишестето,останалото прясно мляко и охладената шоколадова смес.Накрая слагаме и трохите от кекс.Объркваме добре и изсипваме във кексова форма.
Печем на водна баня,като водата която наливаме в голямата тава е гореща.Водата не трябва да завира при печенето/180 С/.Печем около един час.
Като поизстине изваждаме от фурната и оставяме да изстине заедно с водната баня. След това преместваме за няколко часа, до една нощ в хладилника покрит с фолио. Когато го извадим от хладилника, с нож се освобождаваме страните и обръщаме в поднос.
Сервираме охладен.
1ч.ч.=250мл
Кексовата форма е с диаметър 25см и височина 8см.
Може да добавите стафиди и смлени лешници.
В този случай кекса е със стафиди.
Награда
Milen@ ме зарадва с една прекрасна награда.Благодаря Milen@ за твоето внимание.
Получих тази награда и от Flori.Сърдечни благодарности за признанието Flori!
Наградата отива при следните блогове:
My cooking creations
Dimitrana 'S,
Добромира
Еос
Di ani
Краси,
Пеп-чо
Geri
Мед и мляко
Вера
Абонамент за:
Публикации (Atom)