12 юли 2016

Шоколадова бисквитена торта

Продукти:

1пакет бисквити за торта"Роден край"

2п. царевично нишесте ванилия
800мл прясно мляко
1/2ч.ч. захар/по желание/

1п. краве масло
300гр. натурален шоколад

ядки за поръсване


Приготвяне:

Разполовяваме бисквитите на две.
От царевичното нишесте и прясното мляко приготвяме крем според описанието на опаковката.Докато е още горещ крема прибавяме нарязаните на малки парченца краве масло и натурален шоколад.Объркваме добре до получаване на хомогенна смес.При нужда/според вкуса  прибавяме и 1/2ч.ч. захар/
Намазваме форма за торта отстрани с малко крем.Нареждаме бисквитите изправени по стената на формата.Изсипваме 1/3 от крема на дъното на тортата.С бисквита изтегляме част от крема към външната част ,така че да се слепи с другата бисквита .Така правим и с останалите като обикаляме стената.Отново изсипваме 1/3 от крема и продължаваме докато съберем всички бисквити.С остатъка от крема с помощта на лъжица попълваме крема между бисквитите/по желание може да сложим малини или банани/ и подравняваме .
Поръсваме със печени натрошени ядки
Покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилник за няколко часа.

1ч.ч.=250гр.
Форма с диаметър 20см.
Може да украсим с подходящи плодове

За съжаление не мога да покажа точно начина на нареждане на тортата.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB