Продукти:
1пакет бисквити за торта"Роден край"
2п. царевично нишесте ванилия
800мл прясно мляко
1/2ч.ч. захар/по желание/
1п. краве масло
300гр. натурален шоколад
ядки за поръсване
Приготвяне:
Разполовяваме бисквитите на две.
От царевичното нишесте и прясното мляко приготвяме крем според описанието на опаковката.Докато е още горещ крема прибавяме нарязаните на малки парченца краве масло и натурален шоколад.Объркваме добре до получаване на хомогенна смес.При нужда/според вкуса прибавяме и 1/2ч.ч. захар/
Намазваме форма за торта отстрани с малко крем.Нареждаме бисквитите изправени по стената на формата.Изсипваме 1/3 от крема на дъното на тортата.С бисквита изтегляме част от крема към външната част ,така че да се слепи с другата бисквита .Така правим и с останалите като обикаляме стената.Отново изсипваме 1/3 от крема и продължаваме докато съберем всички бисквити.С остатъка от крема с помощта на лъжица попълваме крема между бисквитите/по желание може да сложим малини или банани/ и подравняваме .
Поръсваме със печени натрошени ядки
Покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилник за няколко часа.
1ч.ч.=250гр.
Форма с диаметър 20см.
Може да украсим с подходящи плодове
За съжаление не мога да покажа точно начина на нареждане на тортата.
Tort cu blat de nuca si crema de ness
Преди 1 ден