14 декември 2015

Целувки с овесени ядки и мусковадо

Продукти:

1/3ч.ч. белтък/3бр. белтък
2/3ч.ч.захар
100мл вода
1ч.л. лимонов сок или щипка лимонтузу
1/2ч.ч. фини овесени ядки
2с.л. царевично нишесте ванилия
3с.л. мусковадо







  

Приготвяне:

Сваряваме 2/3ч.ч. захар със 100мл вода .Оставяме леко да се охлади.Получава се гъст сироп.
Разбиваме белтъците до побеляване.Прибавяме на тънка струйка топлия захарен сироп и накрая 1ч.л. лимонов сок..
Изсипваме 2с.л. царевичнонишесте с ванилия и отново разбиваме,докато се получи "твърд сняг".
Прибавяме 1/2ч.ч. фини овесени ядки.Объркваме добре.Разделяме на две.
Едната част объркваме с 3с.л. мусковадо.Смесваме двете смеси и леко объркваме.
Застиламе тава с хартия за печене.
С помощта на лъжица правим купчинки.Може и да шприцоваме с пош.
Печем на средна скара на 100градуса до втвърдяване.

1ч.ч.=250мл

За 20 броя


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB