25 септември 2009
Оризови кюфтета
Продукти:
2к.ч. ориз
1ч.ч. настъргани моркови
1ч.ч. нарязан праз
1к.ч. нарязан зелен пипер
1к.ч. нарязан червен пипер
1ч.ч. натрошено сирене
1к.ч. настърган кашкавал
1бр. яйце
1к.ч. нарязан магданоз
чер пипер
сол
царевично брашно или галета за паниране
яйца за паниране
Приготвяне:
Слагаме 500мл вода да възври.
През това време запържваме ориза ,нарязания праз,моркови и пипер.Когато са готови, ги заливаме с гореща вода, посоляваме и оставяме на тих огън докато ориза е готов.
След като изстине прехвърляме ориза в купа.Прибавяме едно разбито яйце,натрошено сирене,магданоз и чер пипер.Омесваме и разделяме на малки топчета.
Всяко топче оформяме като кюфте.Овалваме в царевично брашно или галета и потапяме в разбити яйца.
Пържим в сгорещена мазнина до порозовяване.Поднасяме със салата.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Публикации (Atom)