08 януари 2010
Тарта със спанак и гъби
Продукти:
1бр. яйце
50гр. краве масло
1 1/2ч.ч. брашно
2с.л. ръжени ядки
1с.л. прясно мляко
1ч.л. бакпулвер
щипка сол
за пълнежа:
3яйца
1к.ч. натрошено сирене
1ч.ч. сотиран спанак
1к.ч. нарязан лук
2бр гъби нарязани на филийки
1к.ч. готварска сметана
1ч.ч. прясно мляко
1ч.л. босилек
сол
4-5с.л.смлян сухар
Приготвяне:
Запържваме нарязания лук и гъбите.Прибавяме сотирания спанак,босилека и солта.Объркваме добре и оставяме да изстине.
В блендер слагаме маслото и половината от брашното.Пускаме няколко пъти докато се образуват "трохи".Добавяме останалата половина от брашното,разбитото яйце,прясно мляко,2с.л. ръжени ядки,бакпулвер и сол.Отново пускаме блендера няколко пъти.Изваждаме сместа и омесваме тестото.Разточваме върху хартия за печене кръг с диаметър 24-25см.
Прехвърляме в тавичка с диаметър 20см и оформяме с ръце.Надупчваме с вилица.Покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилна камера.
Разбиваме яйцата.Прибавяме готварската сметана и прясното мляко.Смесваме със спанака и сиренето.
Изваждаме тестената подложка от хладилната камера.Поръсваме със смлян сухар и разстиламе пълнежа.Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Публикации (Atom)