08 януари 2010

Тарта със спанак и гъби




Продукти:

1бр. яйце
50гр. краве масло
1 1/2ч.ч. брашно
2с.л. ръжени ядки
1с.л. прясно мляко
1ч.л. бакпулвер
щипка сол

за пълнежа:

3яйца
1к.ч. натрошено сирене
1ч.ч. сотиран спанак
1к.ч. нарязан лук
2бр гъби нарязани на филийки
1к.ч. готварска сметана
1ч.ч. прясно мляко
1ч.л. босилек
сол

4-5с.л.смлян сухар

Приготвяне:

Запържваме нарязания лук и гъбите.Прибавяме сотирания спанак,босилека и солта.Объркваме добре и оставяме да изстине.
В блендер слагаме маслото и половината от брашното.Пускаме няколко пъти докато се образуват "трохи".Добавяме останалата половина от брашното,разбитото яйце,прясно мляко,2с.л. ръжени ядки,бакпулвер и сол.Отново пускаме блендера няколко пъти.Изваждаме сместа и омесваме тестото.Разточваме върху хартия за печене кръг с диаметър 24-25см.
Прехвърляме в тавичка с диаметър 20см и оформяме с ръце.Надупчваме с вилица.Покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилна камера.
Разбиваме яйцата.Прибавяме готварската сметана и прясното мляко.Смесваме със спанака и сиренето.
Изваждаме тестената подложка от хладилната камера.Поръсваме със смлян сухар и разстиламе пълнежа.Печем в загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

2 коментара:

Dani каза...

Любимата ми комбинация на спанак и гъби:)Обрах "точките "с твоята баница с праз/една от многото/Много я харесахме,а като чета коментарите не само ние:)Поздрави:)

Ruta77 каза...

вкусна и полезна,мерси.ЩАСТЛИВА ГОДИНА ОТ МЕН!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB