Продукти:
1бр. яйце
1/2ч.ч. кисело мляко 1ч.ч.брашно
1с.л.бакпулвер
1с.л. олио
3/4ч.ч. нарязани на много ситно ябълки1бр. ванилия
щипка сол
пудра захар и канела за поръсване
Приготвяне:
В купа слагаме 1 ч.ч. бяло брашно,1с.л. бакпулвер и щипка
сол.Правим кладенче.Смесваме 1бр. яйце,1/2ч.ч. кисело мляко и 1с.л.
олио.Изсипваме в кладенчето и объркваме добре.Добавяме нарязаните на много ситно ябълки и отново объркваме.Оставяме да престоят около 10мин.
С помощта на малка лъжичка/за кафе/ вземаме от сместа и пускаме в
загрята мазнина на степен 3-4 от 6.Леко приплесваме с лъжичката отгоре,за да станат по-тънки.След зачервяване обръщаме и от другата страна да се изпържат.
Слагаме върху кухненска хартия да се отцеди мазнината.
Още топли поръсваме със смесени пудра захар и канела
Ако е необходимо след изпържването на
половината от сместа доливаме още малко мазнина.
1ч.ч.=250мл
Пържа в малка тенджерка.Мазнината в нея трябва да е около 1см -1 1/2см.
Мазнината не трябва да е много гореща за да е останат вътре сурови,ако
пък не е достатъчно загряла ще поемат повече мазнина.Пробва се в
началото 2-3броя и според резултата се регулира степента на загряване.
Tort cu blat de nuca si crema de ness
Преди 1 ден