Продукти:
2бр. яйца
1/2 ч.ч. пюре от тиква
80мл растителна мазнина
3/4ч.ч. айран
40мл течна стевия
1 1/2ч.ч. брашно
1/4ч.ч. какао
1п. бакпулвер
1/3к.л. индийско орехче
щипка канела
щипка джинджифил
за заливката:
60гр.шоколад без захар и 1ч.л. растителна мазнина
Приготвяне:
В купа разбъркваме 2бр. яйца,1/2 ч.ч. пюре от тиква,80мл растителна мазнина,3/4ч.ч. айран,
40мл течна стевия,1/3к.л. индийско орехче,
щипка канела и щипка джинджифил.
В друга купа смесваме 1 1/2ч.ч. брашно,1/4ч.ч. какао и 1п. бакпулвер.
Прибавяме течните съставки към сухите и объркваме. Разпределяме във форми за мъфини.Печем в загрята фурна докато поклечка бучната в средата останат трохички/целим получаване на сочни мъфини/.
Разтопяваме шоколад без захар с 1ч.л. растителна мазнина на водна баня и покриваме мъфините.Поръсваме с начупени ядки по желание.
1ч.ч.=250мл.
Tort cu blat de nuca si crema de ness
Преди 1 ден