Продукти:
2 средни глави лук, нарязани на едро
400гр. смляно месо
400гр. консерва белени домати
4бр. сушени кайсии
растителна мазнина
1ч.л. кимион
щипка куркума
чер пипер
сол
За кус-кус:
3с.л растителна мазнина
200гр кускус
настъргана кора от 1 лимон
1с. л. нарязан прясна мента/по желание/
40 грама неосолено запечено кашу
Приготвяне:
Загряваме растителната мазнина в тиган.Слагаме лука и запържваме докато леко омекне.Прибавяме 400гр. смляно месо и запържваме.След това добавяме 400гр. консерва белени домати нарязани на ситно,подправките и 4бр. сушени кайсии нарязани на малки парченца.Готвим до готовност на ястието.
Приготвяме на кускус по начина указзан на опаковката.
Поръсваме със сол ,настъргана лимонова кора и 1с. л. нарязан прясна мента/по желание/.
В чиния слагаме от кускуса и правим лека вдлъбнатина.В средата слагаме от сготвената кайма и поръсваме с запечено кашу.
Рецептата е адаптирана от тук
13 януари 2016
13 януари 2016
Хрупкави крекери със сусам
Продукти:
1ч.ч. фини овесени ядки
1/3ч.ч.сусамово брашно
1 ч.л. сол
1/2ч.ч вряла вода
1-2 ч.л. олио или зехтин
сусам за поръсване
Приготвяне:
Смесваме в купа овесените ядки,сусамовото брашно и солта .
Заливаме сместа с 1/2ч.ч. вряла вода и разбъркваме добре.Добавяме и растителната мазнина и леко "премесваме".
Разделяме на две и разточваме иа лист с дебелина два милиметра.
Намазваме с вода и поръсваме със сусам.Леко притискаме.
Изрязваме желаните форми на нареждаме в тава върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна до лек загар.
1ч.ч.=250мл
Може да се добавят различни подправки и семена.Получават се чудесни.
Рецептата от тук
За получаването на сусамово брашно използвам кафемелачка..
1ч.ч. фини овесени ядки
1/3ч.ч.сусамово брашно
1 ч.л. сол
1/2ч.ч вряла вода
1-2 ч.л. олио или зехтин
сусам за поръсване
Приготвяне:
Смесваме в купа овесените ядки,сусамовото брашно и солта .
Заливаме сместа с 1/2ч.ч. вряла вода и разбъркваме добре.Добавяме и растителната мазнина и леко "премесваме".
Разделяме на две и разточваме иа лист с дебелина два милиметра.
Намазваме с вода и поръсваме със сусам.Леко притискаме.
Изрязваме желаните форми на нареждаме в тава върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна до лек загар.
1ч.ч.=250мл
Може да се добавят различни подправки и семена.Получават се чудесни.
Рецептата от тук
За получаването на сусамово брашно използвам кафемелачка..
Публикувано от
Nanita
в
9:51
|
Етикети:
бисквити дребни сладки и соленки,
дребни сладки и соленки
|
0
коментара


13 януари 2016
Медени сладки с ябълки и орехи без захар
Продукти:
1бр. белтък
1/4ч.ч. мед
1/3ч.ч. пюре от печена ябълка
1/4ч.ч. растителна мазнина
1с.л. течна стевия
1ч.ч. фини овесени ядки
1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно
3/4с.л. бакпулвер
1/4к.л. кардамон
1/2к.л. джинджифил
орехи за поръсване
Приготвяне:
Разбъркваме 1бр. белтък,1/4ч.ч. мед,
1/3ч.ч. пюре от печена ябълка,1/4ч.ч. растителна мазнина и 1с.л. течна стевия. Смесваме 1ч.ч. фини овесени ядки1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно,3/4с.л. бакпулвер, 1/4к.л. кардамон и 1/2к.л. джинджифил.Прибавяме течните съставки и объркваме добре.
Разпределяме с лъжичка в тава върху хартия за печене.Поръсваме с начупени орехи.Печем на средна скара в загрята фурна.
1ч.ч.=250мл.
1бр. белтък
1/4ч.ч. мед
1/3ч.ч. пюре от печена ябълка
1/4ч.ч. растителна мазнина
1с.л. течна стевия
1ч.ч. фини овесени ядки
1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/4к.л. кардамон
1/2к.л. джинджифил
орехи за поръсване
Приготвяне:
Разбъркваме 1бр. белтък,1/4ч.ч. мед,
1/3ч.ч. пюре от печена ябълка,1/4ч.ч. растителна мазнина и 1с.л. течна стевия. Смесваме 1ч.ч. фини овесени ядки1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно,3/4с.л. бакпулвер, 1/4к.л. кардамон и 1/2к.л. джинджифил.Прибавяме течните съставки и объркваме добре.
Разпределяме с лъжичка в тава върху хартия за печене.Поръсваме с начупени орехи.Печем на средна скара в загрята фурна.
1ч.ч.=250мл.
Публикувано от
Nanita
в
2:02
|
Етикети:
бисквити дребни сладки и соленки,
дребни сладки и соленки
|
0
коментара


Абонамент за:
Публикации (Atom)