Продукти:
2 средни глави лук, нарязани на едро
400гр. смляно месо
400гр. консерва белени домати
4бр. сушени кайсии
растителна мазнина
1ч.л. кимион
щипка куркума
чер пипер
сол
За кус-кус:
3с.л растителна мазнина
200гр кускус
настъргана кора от 1 лимон
1с. л. нарязан прясна мента/по желание/
40 грама неосолено запечено кашу
Приготвяне:
Загряваме растителната мазнина в тиган.Слагаме лука и запържваме докато леко омекне.Прибавяме 400гр. смляно месо и запържваме.След това добавяме 400гр. консерва белени домати нарязани на ситно,подправките и 4бр. сушени кайсии нарязани на малки парченца.Готвим до готовност на ястието.
Приготвяме на кускус по начина указзан на опаковката.
Поръсваме със сол ,настъргана лимонова кора и 1с. л. нарязан прясна мента/по желание/.
В чиния слагаме от кускуса и правим лека вдлъбнатина.В средата слагаме от сготвената кайма и поръсваме с запечено кашу.
Рецептата е адаптирана от тук
Tort cu blat de nuca si crema de ness
Преди 1 ден