16 февруари 2010
Пилешко в доматен сос
Продукти:
700-800гр. пилешко месо
1консерва белени домати/400гр./
2големи глави лук нарязани на едро
1бр. дафинов лист
2скл. нарязан на ситно чесън
1ч.л. червен пипер
1ч.л. захар
1к.ч. магданоз
1ч.л. мащерка
1/2к.л.босилек
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме пилешкото месо и нарязваме на порции.
Запържваме нарязания лук и нареждаме месото върху него.Слагаме дафинов лист и покриваме с капак.Оставяме да ври докато месото побелее.Поръсваме с червен пипер.Прибавяме 1консерва белени домати нарязани на четвъртинки и 1ч.л. захар. Добавяме 2скл. нарязан на ситно чесън.Поръсваме с мащерка,босилек,чер пипер и сол.Разбъркваме и прехвърляме в тавичка.Печем в загрята фурна.
При поднасяне поръсваме с магданоз
Абонамент за:
Публикации (Atom)