09 декември 2010
Нежен сладкиш с тиква
Продукти:
50гр. меко краве масло
3/4ч.ч. захар
2бр. яйца/110мл./
1ч.ч. пюре от тиква
1к.ч.кисело мляко
1 1/2ч.ч. брашно
1/2к.ч. какао
1к.л. канела
1/2к.л. индийско орехче
1п. бакпулвер
щипка кардамон
орехи за поръсване
Приготвяне:
Разбиваме 50гр. меко краве масло с 3/4ч.ч. захар.Прибавяме едно по едно 2бр. яйца при непрекъснато бъркане.Добавяме 1ч.ч. пюре от тиква и 1к.ч. кисело мляко.Объркваме добре.
В купа смесваме брашното с 1п. бакпулвер,1к.л. канела,1/2к.л. индийско орехче и щипка кардамон.Прибавяме към тиквената смес.Объркваме внимателно и разделяме на две.Към едната половина прибавяме 1/2к.ч. какао.Разбъркваме и изсипваме в подмазана тавичка.Отгоре изсипваме светлата смес.С помощта на вилица правим хаотични движения в тестото,така че част от какаовата смес да се покаже отгоре.Поръсваме с орехи.
Печем в загрята фурна.
Когато проверяваме дали е изпечен този сладкиш по дървената клечка трябва да има "трохички".
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тавичката е с размери 20см на 20см.
Абонамент за:
Публикации (Atom)