07 юли 2011

Бисквити с кафе


Продукти:

50мл силно еспресо
30гр. краве масло
30мл растителна мазнина
1к.ч. захар
1бр. малко яйце
1с.л. кафеен ликьор
1ч. л. кафеена есенция
2с.л. какао
1 1/2ч.ч. пълнозърнесто пшеничено брашно
1к.л. бакпулвер

Приготвяне:

Към 50 мл горещо силно еспресо се прибавя 1к.ч. захар,30гр. краве масло и 30мл растителна мазнина.Разбърква се до стопяване на захарта и кравето масло.Оставя се да се охлади.Прибавяме 1с.л. кафеен ликьор и 1ч. л. кафеена есенция .Смесваме 2с.л. какао,11/2ч.ч. пълнозърнесто пшеничено брашно и 1к.л. бакпулвер.Добавяме към течните съставки и объркваме до усвояване на сухата смес.Оформяме топчета и леко ги сплескваме.Нареждаме в тава върху хартия за печене.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB