25 април 2010
Пълнозърнести питки грахам с масло
Продукти:
2бр. яйца/100мл/
60мл разтопено краве масло
1ч.ч. кисело мляко
1к.л. захар
1ч.л. сол
1/1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно Грахам
1 1/2ч.ч. бяло брашно
1 1/4ч.ч. типово брашно
1 1/2ч.л. суха мая
60гр.меко краве масло
мащерка
белтък и няколко капки зехтин за намазване
Приготвяне:
Слагаме в описаната последователност продуктите в машина за хляб.Замесваме меко еластично тесто.Разстиламе с ръце във форма на кръг с диаметър 25см. и намазваме с краве масло.Сгъваме на две,намазваме отново с краве масло и сгъваме.Оставяме да втаса докато удвои обема си.
Разточваме във форма на правоъгълник с дебелина 1см.Намазваме с краве масло.Поръсваме с мащерка.Нарязваме на 14 ленти.Всяка лента завиваме на руло.От образуваното топче с овалване оформяме малка питка.Намазваме с разбит със зехтин белтък.
Оставяме да втаса докато удвои обема си.Печем в загрята фурна по порозовяване.
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Публикации (Atom)