25 април 2010

Пълнозърнести питки грахам с масло


Продукти:

2бр. яйца/100мл/
60мл разтопено краве масло
1ч.ч. кисело мляко
1к.л. захар
1ч.л. сол
1/1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно Грахам
1 1/2ч.ч. бяло брашно
1 1/4ч.ч. типово брашно
1 1/2ч.л. суха мая

60гр.меко краве масло
мащерка
белтък и няколко капки зехтин за намазване

Приготвяне:

Слагаме в описаната последователност продуктите в машина за хляб.Замесваме меко еластично тесто.Разстиламе с ръце във форма на кръг с диаметър 25см. и намазваме с краве масло.Сгъваме на две,намазваме отново с краве масло и сгъваме.Оставяме да втаса докато удвои обема си.
Разточваме във форма на правоъгълник с дебелина 1см.Намазваме с краве масло.Поръсваме с мащерка.Нарязваме на 14 ленти.Всяка лента завиваме на руло.От образуваното топче с овалване оформяме малка питка.Намазваме с разбит със зехтин белтък.
Оставяме да втаса докато удвои обема си.Печем в загрята фурна по порозовяване.

1ч.ч.=200мл

4 коментара:

Dani каза...

Скъпа Нанита,
благодаря за прекрасната рецепта за неделна закуска или обяд :) Предложението изглежда много вкусно, предполагам и страхотно ароматно от маслото. Ох, усещам мириса на хляб в къщата...
Хубава неделя, поздрави

Dani каза...

Прекрасно ухаят, Нанита:))
Слънчева седмица!

Dimitrana S. каза...

Хаххаа.. веднага усетих влага в устата си..

Да можеше да се изтъркули едно хлебче към мен...

Бъди здрава, Нанита!

Nanita каза...

Dani ,Dani ,Дими,много бяха вкусни.Благодаря ви!Хапнахме ги с домашно приготвен панир/индийско сирене/ и масълце.Хубава уютна вечер!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB