16 декември 2009
Тарта с тиквички
Продукти:
50гр. краве масло
1 1/2ч.ч. типово брашно
1бр. малко яйце
1с.л. кисело мляко
1ч.л. бакпулвер
щипка сол
3-4с.л. млени фини овесени ядки
за пълнежа:
500гр. тиквички
1ч.ч. нарязан на едро праз
1ч.ч. сирене
3бр. яйца
200мл прясно мляко
1ч.л. босилек
сол
Приготвяне:
Запържваме тиквичките и нарязания праз докато омекнат.Изваждаме от мазнината с решетъчна лъжица.Оставяме да изстине.
В блендер слагаме маслото и половината от брашното.Пускаме няколко пъти докато се образуват "трохи".Добавяме останалата половина от брашното,разбитото яйце,бакпулвера и солта.Отново пускаме блендера няколко пъти.Изваждаме сместа и омесваме тестото.Разточваме върху хартия за печене кръг с диаметър 24-25см.
Прехвърляме в тавичка с диаметър 20см и оформяме с ръце.Поръсваме с няколко лъжици млени фини овесени ядки.Надупчваме с вилица и поръсваме с фини овесени ядки.
В купа слагаме яйцата.Разбъркваме с бъркалка и прибавяме прясно мляко.Объркваме и добавяме натрошеното сирене.Смесваме с изстиналите тиквички.Посоляваме.
Изсипваме плънката и подравняваме.Поръсваме с босилек.Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Коледна картичка
През изминалите дни получих коледни картички от Dimi 'S,,Kemi ,Di ani и Тони.Сърдечни благодарности за този прекрасен жест!Трогна ме вашето внимание!
Нямам търпение да поздравя с настъпващите празници ..
Mими,Дани,Dimitrana 'S,,Илиана,Краси,,, Вера,Nadia's ,Milen@,Kemi,Laura Adamache ,Гери,Еос,Di ani,Пеп-чо, Лати, Вики,Paula,His,Пепеляшка,Лоис,
Тази картичка е и за всички,които посещават моя блог.
Пожелавам ви много здраве,късмет и любов!
Рецепта за розичките:
Приготвяне:
60гр. краве масло
1к.ч. захар
80мл прясно мляко
1бр. малко яйце
1к.ч. натурално пшенично нишесте
2 1/2ч.ч. брашно
1ч.л бакпулвер
1к.л. ванилия
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Слагаме в блендер 1ч.ч. брашно,нишесте,захар и краве масло.Пускаме на "пулс" няколко пъти докато се получат "трохи".Изсипваме в купа.Прибавяме разбито яйце и прясно мляко.Разбъркваме добре с миксер.В купа смесваме 1 1/2ч.ч. брашно с бакпулвер и ванилия.Прибавяме при яйчната смес.
Замесваме меко нелепнещо тесто.Покриваме със свежо фолио.Прибираме в хладилник за около един час.
Разточваме половината от тестото с дебелина около 3-4мм.Изрязваме кръгчета.Застъпваме 3 или 4кръгчета и завиваме.Отрязваме по средата и нареждаме в покрита с хартия за печене тава.Печем в загрята фурна около 15мин.
Още горещи овалваме в пудра захар.
Може да оцветите тестото с червена боя/за хранителни цели/.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Много нежни бисквитки.
Тук е обяснено нагледно как се правят розички.
Нямам търпение да поздравя с настъпващите празници ..
Mими,Дани,Dimitrana 'S,,Илиана,Краси,,, Вера,Nadia's ,Milen@,Kemi,Laura Adamache ,Гери,Еос,Di ani,Пеп-чо, Лати, Вики,Paula,His,Пепеляшка,Лоис,
Тази картичка е и за всички,които посещават моя блог.
Пожелавам ви много здраве,късмет и любов!
Рецепта за розичките:
Приготвяне:
60гр. краве масло
1к.ч. захар
80мл прясно мляко
1бр. малко яйце
1к.ч. натурално пшенично нишесте
2 1/2ч.ч. брашно
1ч.л бакпулвер
1к.л. ванилия
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Слагаме в блендер 1ч.ч. брашно,нишесте,захар и краве масло.Пускаме на "пулс" няколко пъти докато се получат "трохи".Изсипваме в купа.Прибавяме разбито яйце и прясно мляко.Разбъркваме добре с миксер.В купа смесваме 1 1/2ч.ч. брашно с бакпулвер и ванилия.Прибавяме при яйчната смес.
Замесваме меко нелепнещо тесто.Покриваме със свежо фолио.Прибираме в хладилник за около един час.
Разточваме половината от тестото с дебелина около 3-4мм.Изрязваме кръгчета.Застъпваме 3 или 4кръгчета и завиваме.Отрязваме по средата и нареждаме в покрита с хартия за печене тава.Печем в загрята фурна около 15мин.
Още горещи овалваме в пудра захар.
Може да оцветите тестото с червена боя/за хранителни цели/.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Много нежни бисквитки.
Тук е обяснено нагледно как се правят розички.
Шоколадови бисквити с кокос
Продукти:
1бр. яйце
1к.ч. захар
100мл. течна сметана
70мл. растителна мазнина
1к.ч. тъмно какао
2ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1к.л. ванилия
за кокосовия пълнеж:
3/4ч.ч.кокосови стърготини
80мл.прясно мляко
1к.ч. захар
1/4ч.ч. брашно
Приготвяне:
В купичка слагаме прясно мляко и захар.Оставяме да заври и изсипваме кокосовите стърготини.Лекичко бъркаме сместа на котлона около 6-7мин.Охлаждаме и прибираме в хладилник за 2-3часа.Изваждаме от хладилника и омесваме с 1/4ч.ч. брашно.Покриваме със свежо фолио и отново прибираме в хладилник.
Разбиваме яйцето със захарта до побеляване.Добавяме на тънка струйка растителна мазнина и течна сметана.Разбиваме до пълна хомогенност.
Прибавяме какаото и ванилията при непрекъснато бъркане.
Объркваме брашното с бакпулвера.Пресяваме го и добавяме към шоколадовата смес.Замесваме меко тесто.
От какаовата смес оформяме "питка" и слагаме с малка лъжичка от кокосовата смес.Загръщаме и оформяме топче.Нареждаме в тава върху хартия за печене.Печем в загрята фурна около 15мин.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Рецептата е за 40-45бр. бисквити
Кокосови бонбони
Продукти:
1к.ч. захар
280мл течна сметана
1 1/2ч.ч. кокосови стърготини
1ч.ч. натрошен бял шоколад
Приготвяне:
В тенджерка слагаме сметана и захар.Загряваме на слаб огън докато се разтопи захарта.Изсипваме кокосовите стърготини,белия шоколад и бъркваме 3-4мин.Оставяме в хладилник да се стегне.Оформяме топчета и овалваме в кокосови стърготини.
Получават се 30бонбона.
1ч.ч.=200мл.
Ако желаете по-наситен вкус на кокос,може да ползвате оригиналната рецепта.
Идеята за тези бонбони е на Pety.Направени са промени в съотношението на продуктите,за да станат бонбоните по-нежни и меки.
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Публикации (Atom)