Продукти:
160мл прясно мляко
1к.л. сол
1/2к.л. захар
1ч.л. суха мая
1к.ч. брашно
1бр. яйце
1к.ч. настъргана Гауда
2 1/2ч.ч. брашно
60гр. маргарин
1скл. счукан чесън
1с.л. мащерка
1к.ч. нарязан на ситно магданоз
Приготвяне:
Смесваме 160мл хладко прясно мляко с 1к.л. сол,
1/2к.л. захар,1ч.л. суха мая и 1к.ч. брашно.Объркваме и оставяме докато сместа удвои обема си.Прибавяме 1бр. разбито яйце,1к.ч. настъргана Гуада и 2 1/2ч.ч. брашно.Замесваме меко тесто.Оставяме да почине 10мин. завито с кърпа.
Разделяме на 8 равни части.Оформяме малки топки и нареждаме в тава върху хартия за печене.Оставяме да втасат докато удвоят обема си.
Разбъркваме 60гр. маргарин с 1скл. счукан чесън,1с.л. мащерка и 1к.ч. нарязан на ситно магданоз.
Леко притискаме с пръст питките в средата и поставяме ароматния маргарин.
Печем в загрята фурна до порозовяване.Изваждаме от фурната и покриваме с кърпа.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
06 ноември 2010
Абонамент за:
Публикации (Atom)