Приготвяне:
600гр. пилешки дробчета
1глава лук
1морков
2скл. чесън
2ч.л. соев сос
1/4ч.ч. вино розе
60гр. краве масло
сока от половин лимон
чер пипер
сол/малко,соевия сос е солен/
40гр.разтопено краве масло
1/2ч.л. мащерка
Приготвяне:
Измиваме добре пилешките дробчета.Нарязваме лука и моркова.
Запържваме нарязания лук с морковите и пилешките дробчета до побеляване.Прибавяме 2скл.чесън,объркваме и след 2-3мин заливаме с 2ч.л. соев сос и 1/4ч.ч. вино розе.Объркваме.Поръсваме със сока от половин лимон и подправките.Задушаваме до готовност.Прибавяме нарязаното масло и пасираме до получаване на еднородна смес.Разпределяме в малки съдове за съхранение.
Разтопяваме маслото .Прибавяме към него 1/2ч.ч. мащерка.Объркваме и заливаме пастета.
Пастета може да се направи и с печени пилешки дробчета.При неговото приготвяне се прибавя готварска сметана-за получаване на кремообразна смес.
Рецептата от тук.
07 февруари 2016
Абонамент за:
Публикации (Atom)