06 декември 2010
Ръжени питки с майонеза
Продукти:
1бр. яйце
70гр. майонеза
240мл хладко прясно мляко
1 1/2ч.л. сол
1/2к.л. захар
1 1/2ч.ч. ръжено брашно
3ч.ч. бяло брашно
2ч.л. суха мая
1бр. белтък и няколко капки прясно мляко
Приготвяне:
От посочените продукти омесваме меко нелепнещо тесто.
Оставяме да почине 10мин. завито с кърпа.
Оформяме малки топки и нареждаме в тава върху хартия за печене.Оставяме да втасат докато удвоят обема си.
Разбъркваме 1бр. белтък с няколко капки прясно мляко.Намазваме топчетата.
Печем в загрята фурна до порозовяване.Изваждаме от фурната и покриваме с кърпа.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
it look very delicious!
ciao!!!!!! come stai?? spero bene!!!!!!
che bontà questi panini!!!baci!
Публикуване на коментар