06 май 2009

Картофени кюфтета




Продукти:

1,200кг стари картофи
1/2ч.ч. нарязан пресен лук или праз
1/2ч.ч. натрошено сирене
1к.ч. настърган кашкавал
6бр. яйца
1к.ч. нарязан магданоз
растителна мазнина
брашно
галета
чер пипер
чубрица или смлян джинджифил
сол

Приготвяне:

Измиваме,обелваме и сваряваме картофите на пара.Ако варите картофите във вода,не трябва да ги белите.Намачкваме с вилица и оставяме да изстинат.Прибавяме към тях две яйца,нарязания лук,сиренето,кашкавала,магданоза и подправките.Омесваме тестото и оставяме около половин час да се спои.Оформяме кюфтетата и ги овалваме във смес от равно количество брашно и "бяла" галета.Потапяме в разбитите яйца и пържим в сгорещена мазнина.За обръщане и вадене на кюфтетата използваме метална щипка.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB