06 май 2009
Картофени кюфтета
Продукти:
1,200кг стари картофи
1/2ч.ч. нарязан пресен лук или праз
1/2ч.ч. натрошено сирене
1к.ч. настърган кашкавал
6бр. яйца
1к.ч. нарязан магданоз
растителна мазнина
брашно
галета
чер пипер
чубрица или смлян джинджифил
сол
Приготвяне:
Измиваме,обелваме и сваряваме картофите на пара.Ако варите картофите във вода,не трябва да ги белите.Намачкваме с вилица и оставяме да изстинат.Прибавяме към тях две яйца,нарязания лук,сиренето,кашкавала,магданоза и подправките.Омесваме тестото и оставяме около половин час да се спои.Оформяме кюфтетата и ги овалваме във смес от равно количество брашно и "бяла" галета.Потапяме в разбитите яйца и пържим в сгорещена мазнина.За обръщане и вадене на кюфтетата използваме метална щипка.
Абонамент за:
Публикации (Atom)