24 март 2010

Пролетна тарта с коприва и тиквички

Продукти:

3-4бр. сварени картофа
1малка тиквичка
200гр. коприва
1ч.ч. нарязан праз
1ч.ч. натрошено сирене
3бр. яйца
100мл прясно мляко
риган
сол

кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме копривата.Попарваме във вряща подсолена вода.Оставяме да се отцеди добре.Обелваме картофите и намачкваме с вилица.Настъргваме тиквичката.В купа слагаме коприва,намачканите картофи,настъргана тиквичка,праз и сирене.Разбиваме яйцата и прибавяме към тях 100мл. прясно мляко.Изсипваме във картофената смес.Посоляваме и поръсваме с риган.Объркваме добре.Изсипваме в подмазана с масло тавичка.Печем в загрята фурна.След около 15мин.изваждаме от фурната и поръсваме с кашкавал.Връщаме обратно и оставяме докато кашкавала порозовее.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB