22 ноември 2015

Пилешко филе с хрупкава панировка

Продукти:

2бр. пилешко филе
1/2к.ч. кисело мляко
2с.л. майонеза
1/2к.л. сол
чер пипер

за панировката:

1к.ч. галета
1/4к.л. червен пипер
1/2к.л. сол
1к.ч. начупени тиквени семки
щипка сух босилек

Приготвяне:

Измиваме пилешките филета,правим няколко напречни разреза със нож и леко начукваме.
Смесваме 1/2к.ч. кисело мляко,2с.л. майонеза,
1/2к.л. сол и чер пипер/количеството е по желание/.Потапяме пилешките филета и оставяме да престоят 5-6часа в хладилник.
Смесваме сухите съставки за панировката.
Овалваме пилешките филета и пържим в загрята мазнина до порозовяване.


Карамелови мъфини с ябълки


Продукти:

2бр. яйца/100мл/
3/4ч.ч.захар
50мл растителна мазнина
70мл прясно мляко
1 1/2ч.ч. малки кубчета ябълки  и 1с.л.брашно
1к.л. ванилия
1к.л. канела
2ч.ч. брашно
1с.л.нешесте/карамел/
1п. бакпулвер
1к.ч.начупени орехи

Приготвяне:

Поръсваме ябълките с една супена лъжица брашно и объркваме.
Разбъркваме 2бр. яйца със  3/4ч.ч.захар,
50мл растителна мазнина,70мл прясно мляко,
1к.л. ванилия и 1к.л. канела.
 В купа объркваме 2ч.ч. брашно,1с.л.нешесте/карамел/ и 1п..бакпулвер.
Прибавяме към течните съставки и объркваме.прибавяме нарязаните ябълки и натрошените орехи.Объркваме и разпределяме във форми за мъфини.
 Печем в загрята фурна докато по клечка бучната в тестото остане суха.
 1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Форми за мъфини с вместимост 70мл.

Печени чушки с прясно мляко


Продукти:

15бр.печени червени чушки
0.5л прясно мляко
100гр. сирене
брашно
растителна мазнина
сол

Приготвяне:

Загряваме рстителна мазнина в тиган.Овалваме чушките в брашно и изпържваме до порозовяване.Изваждаме и отцеждаме от мазнината.Нарязваме на едри парчета и връщаме в тигана.Заливаме с прясно мляко,посоляваме и оставяме да ври,докато леко се сгъсти соса.Посоляваме и поръсваме с натрошено сирене.



Салата с броколи

Продукти:

300гр броколи
200гр извара
1ч.ч кисело мляко
3скл.чесън
3с.л.растителна мазнина
сол 

Приготвяне:

Измиваме броколите и изрязваме твърдата част.Слагаме в блендер и прибавяме 200гр. извара, 1ч.ч кисело мляко,
3скл.чесън,3с.л.растителна мазнина и сол .Включваме блендера за няколко минути.
Заливаме броколите с 1/2 от сместа,объркваме и оставяме да престои около 30мин .След това заливаме с останалата част и разбъркваме.Сервираме.


Сладки с тиква и орехи


Продукти:

1бр.яйце
1/3ч.ч. печена тиква
1/4ч.ч.растителна мазнина
1/3 ч.ч.захар
2/3ч.ч.фини овесени чдки
1/3ч.ч.пълнозърнесто брашно
3/4ч.л.бакпулвер
1/2ч.л.канела
1/3ч.ч.натрошени орехи

Приготвяне:

В купа разбъркваме 1бр. яйце с 1/3 ч.ч.захар,1/3ч.ч. печена тиква и 1/4ч.ч.растителна мазнина.В друга купа смесваме  2/3ч.ч.фини овесени ядки,1/3ч.ч.пълнозърнесто брашно,3/4ч.л.бакпулвер и1/2ч.л.канела.Прибавяме към течните съставки и объркваме добре.Накрая добавяме 1/3ч.ч.натрошени орехии разбъркваме.
Застиламе тава с хартия за печене.С помощта на чаена лъжичка оформяме бисквитите.
Печем на 170-180градуса до леко порозовяване на крайчетата.

1.ч.ч. =250мл

Мъфини с локум и орехи /без захар

Продукти:

2бр. яйца
2/3ч.ч. кисело мляко
1/3ч.ч растителна мазнина
30мл течна стевия
1 1/2ч.ч.брашно
3/4с.л. бакпулвер
1п. ванилия
1п.локум/нарязано на малки парченца и объркано с 2с.л. царевично нишесте/
1/3ч.ч.орехи
 настъргана лимонова кора от половин лимон

орехи за поръсване

Приготвяне:

Нарязваме локума на малки парченца.Поръсваме с 2с.л. царевично нишесте. и объркваме.
Разбъркваме 2бр. яйца с 1/3ч.ч. растителна мазнина,2/3ч.ч. кисело мляко,30мл стевия и  настъргана лимонова кора от половин лимон.
Смесваме  1 1/2ч.ч.брашно,3/4с.л. бакпулвер ,1п. ванилия с течните съставки.Прибавяме
1/3ч.ч.орехи и нарязания локум.Объркваме и разпределяме във формички за мъфини.Поръсваме с орехи.
Печем в загрята фурна докато клечка бучната в средата остане суха.
 Форми за мъфини с вместимост 70мл.

1ч.ч.=250мл

Султан кебап с пилешко


Продукти:

8 броя фини кори за баница
500 гр.сварено или печено пилешко месо
3 средно големи глави кромид лук
1бр. патладжан/средно голям
2бр. моркови
1 ч. ч. замразен грах
2с. л.лютеница или доматено пюре
сол
млян черен пипер
мащерка
олио

За бешамела:

300 мл прясно мляко
2 с.л.  брашно
140 гр топено сирене
40 гр краве масло
смлян черен пипер
 сол

кашкавал за настъргване и поръсване

Приготвяне:

Измиваме и обелваме патладжана.Нарязваме на кубчета.Посоляваме и оставяме да се отцеди за 15мин.Измиваме и отцеждаме.
Приготвяме бешамеловия сос  като  разтопяваме  40 гр краве масло добавяме брашното и бъркаме, докато маслото се запържи до златисто. Изсипваме студеното прясно мляко и бъркаме сместа до сгъстяване.Поръсваме със сол и чер пипер.Покриваме със капак и оставяме да изстине.
Запържваме патладжана до порозовяване.Изваждаме от тигана и слагаме едро нарязания лук и моркови.След като лука се запържи прибавяме нарязаното на малки парчета сварено пилешко месо.Похлупваме с капак за около 10мин.Прибавяме последоватено 2с.л. лютеница или доматено пюре,патладжана,замразения грах  и подправките.Объркваме и оставяме да се задуши за няколко минути.Оставяме да изстине,за да не попие сока от ястието в корите.
Разделяме сместа на осем.
Взимаме един лист кори за баница.Поставяме в подходяща по големина купичка .Запълваме с определената смес и покриваме с краищата на корите.Обръщаме и поставяме в намазнена тавичка.Оформяме осем "бохчи".
Покриваме с бешамеловия сос с топено сирене и поръсваме с настърган кашкавал.
Печем до зачервяване.

Пълната рецепта стъпка по стъпка вижте тук




















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB