08 февруари 2011

Меден кейк с банан и шоколадов чипс


Продукти:

3с.л. мед
1к.ч. захар
2бр. яйца/120мл
170мл прясно мляко
80мл растителна мазнина
1бр. банан намачкан
2 1/2ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1ч.ч. шоколадов чипс
1ч.ч. начупени целувки
1ч.л. канела
шипка индийско орехче

Приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта.Прибавяме последователно 3с.л. мед,80мл растителна мазнина и 170мл прясно мляко.
Объркваме 2 1/2ч.ч. брашно с 1п. бакпулвер, 1ч.л. канела и щипка индийско орехче.Прибавяме към яйчната смес и объркваме.Добавяме 1ч.ч. шоколадов чипс и 1ч.ч. начупени целувки.Объркваме и изсипваме в предварително намазнена форма за кейк.
Печем докато дървена клечка бучната в средата остане суха.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB