03 май 2009

Шоколадов браунис със сушени вишни

Picture 55443
Продукти:
2бр.яйца
1 1/2ч.ч. захар
1/2ч.ч. извара
100гр натурален шоколад
1п. краве масло/125гр./
1/2ч.ч. прясно мляко
1к.ч. какао
1ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1ч.л. ванилия
50гр. сушени вишни/нарязани на половинки/
50гр. сушени вишни/цели/

за ганаша:

100гр. натурален шоколад
100мл. течна сметана
1бучка краве масло /колкото орех/

Приготвяне:

На водна баня разтопяваме шоколада и кравето масло.Добавяме прясното мляко,какаото и разбъркваме добре.Във купа разбиваме с миксер изварата до гладка смес.Добавяме към нея двете яйца и захарта.Разбиваме добре.Към тази смес при непрекъснато бъркане добавяме шоколадовата смес.След това добавяме ванилията,брашното и бакпулвера.Накрая прибавяме и сушените вишни,разбъркваме добре и изсипваме в тавичка, дъното на която е покрита с хартия за печене.Печем в загрята фурна.Когато проверяваме дали е изпечен брауниса по дървената клечка трябва да има "трохички".

за ганаша:

Загряваме сметаната,но внимаваме да не заври.Прибавяме начупения шоколад и кравето масло и бъркаме докато сместта стане еднородна и леко се сгъсти.
Заливаме студения браунис с охладения ганаш и поръсваме със сушените вишни.Режем на малки пастички.

Ако харесвате по "шоколадов" браунис,може да направите двойна доза от ганаша.Тогава докато е леко топъл,заливаме брауниса с половината ганаш.Когато изстине/но преди да се втвърди/ изсипваме останалия ганаш и заглаждаме.Поръсваме отгоре със сушени вишни.

Може първо да нарежем на пастички и тогава да залеем с ганаша.

Тавичката е с размери 28см на 18см
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB