18 февруари 2010
Чеснови задушени пилешки филета
Продукти:
4бр. пилешки филета
2глави лук нарязан на шайби
3-4скл. чесън нарязан на ситно
2с.л. зехтин
2с.л. лимонов сок
2с.л. босилек
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме пилешките филета.Обтриваме с чер пипер,чесън,босилек,лимонов сок,сол и зехтин.Оставяме да престоят 30мин. в хладилник.
Загряваме в плитка тенджера растителна мазнина и запържваме нарязания лук.Нареждаме филетата и покриваме с капак.Оставяме да се задушат около 20мин.След това махаме капака.Разбъркваме и оставяме да стои на котлона докато остане на мазнина и порозовее пилешкото месо и лука.
Сладкиш с конфитюр от боровинки и хрупкав топинг/без глутен
Продукти:
2бр. яйца
60гр. краве масло
1к.ч. захар
1к.ч. прясно мляко
1к.ч. оризово брашно
1 1/2ч.ч. царевично брашно
1к.ч. смлени орехи
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия
1б.конфитюр от боровинки или от друг плод
за топинга:
30гр. краве масло
3с.л. захар
1к.ч. царевично брашно
2-3с.л. начупени или смлени орехи
Приготвяне:
Разбиваме 60гр. краве масло с 1к.ч.захар до побеляване.Прибавяме едно по едно 2бр. яйца и 1к.ч. прясно мляко при непрекъснато разбъркване.Смесваме царевично,оризово брашно и орехи с бакпулвер и ванилия.Объркваме добре и изсипваме в тавичка върху хартия за печене.Разстиламе едно бурканче конфитюр.
Смесваме в блендер продуктите за топинга.Пускаме на "пулс".Поръсваме сладкиша.
Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл.
1ч.ч.=200мл.
Диаметър на тавичката 20-22см.
Абонамент за:
Публикации (Atom)