18 февруари 2010
Чеснови задушени пилешки филета
Продукти:
4бр. пилешки филета
2глави лук нарязан на шайби
3-4скл. чесън нарязан на ситно
2с.л. зехтин
2с.л. лимонов сок
2с.л. босилек
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме пилешките филета.Обтриваме с чер пипер,чесън,босилек,лимонов сок,сол и зехтин.Оставяме да престоят 30мин. в хладилник.
Загряваме в плитка тенджера растителна мазнина и запържваме нарязания лук.Нареждаме филетата и покриваме с капак.Оставяме да се задушат около 20мин.След това махаме капака.Разбъркваме и оставяме да стои на котлона докато остане на мазнина и порозовее пилешкото месо и лука.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Много обичам комбимацията от пилешко и чесън! Това ще се опита :-)
Хубави и усмихнати почивни дни, Нанита.
Пилешко и чесън.. босилек.. ей, че вкусно!
Поздравявам те, Нанита и желая празничен, мил и усмихнат уикенд :-)
И аз ще потвърдя - всички съставки в рецептата са ми любими:).Повече от ясно е,че резултата е неустоим и ще се пробва скоро,мерси за хубавата рецепта.Поздрави!
sei bravissima!! che ricetta super!! grazie delle tue visite!! un abbraccio!!
Публикуване на коментар