11 юли 2010

Пилешко руло с наденица

Продукти:

2бр. големи пилешки филета/пеперуди/
2бр.по-тънка сурово-пушена наденица
100гр.кашкавал нарязан на ленти
1к.ч. майонеза
1к. кисело мляко
2с.л. лимонов сок
2к.л. мащерка
чер пипер
сол
10-12малко картофчета

Приготвяне:

Измиваме пилешките филета.Разрязваме отвътре навън напречно и отгръщаме.Леко начукваме.Поръсваме със мащерка,чер пипер и сол.Нареждаме наденицата и кашкавала.Завиваме и захващаме с дървени клечки или завиваме с конец.
Подмазваме тавичка с мазнина и нареждаме филетата със "шева" надолу.Отстрани попълваме с картофчета.
Запичаме във фурна до побеляване на месото.
Разбъркваме 1к.ч. майонеза с 1к. кисело мляко/350гр./,2с.л. лимонов сок и 2с.л. мащерка.Заливаме филетата и картофите.
Печем до порозовяване.

Тук също има чудесно предложение.

Пияни патладжани с наденица


Продукти:

3бр. патладжани
1бр. домат нарязан
2-3стр. пресен лук
1п. сурово-пушена наденица
1ч.ч. бира
2скл. чесън нарязани
1к.ч. нарязан магданоз
1к.л. риган
сол

Приготвяне:

Измиваме патладжаните.Изрязваме капаче във форма на капка.Издълбаваме с лъжичка месестата част и нарязваме на ситно.Посоляваме и заливаме с 1ч.ч. бира.Оставяме за около 30мин.
Измиваме и обтриваме със сол издълбаните патладжани.Напълваме с вода и оставяме за 30мин.
Изсипваме водата,измиваме патладжаните и нареждаме в подмазана тавичка.
Слагаме в сгорещена фурна за да омекнат.

Запържваме нарязания лук.Отцеждаме от бирата парченцата патладжан и прибавяме към него.Слагаме и нарязания домат.Запържваме до омекване на патладжаните.Прибавяме нарязаната наденица,1к.ч.магданоз,2скл. чесън,1к.л. риган и сол.Объркваме.
С тази смес пълним патладжаните и връщаме отново във фурната.
Печем до готовност.
Идеята да използвам бира при направата на това ястие е от тук.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB