10бр. долни пилешки бутчета
5с.л. растителна мазнина
2 с.л. червен пипер
2 с.л. едросмлян червен пипер
2 с.л. сушена зеленчукова подправка - смес от моркови, лук, зелени подправки, чушки, праз
3 скл.пресован чесън
1 к.л.джинджифил смлян
1к.л. кимион
1 ч.л. къри
1 ч.л. сол
1ч.ч. тъмна бира
краве масло
Приготвяне:
Измиваме пилешките бутчета.
В огнеупорна тава смесваме всички подправки и растителната мазнина.
Овалваме месото в подправките.Покриваме с капака на тавата и прибираме в хладилник за около 1час.
Изваждаме от хладилника и добавяме
1ч.ч. тъмна бира отстрани на бутчетата,така че да не се отмият
подправките .Покриваме с капака и слагаме да се пече върху решетка във
загрята фурна около 40-50мин.
Вече изпечени покриваме всяко парче месо с малко парче краве масло и отново връщаме във фурната за около 4-5мин.
Рецептата при Пепи