Продукти:
400гр. бутер тесто
1бр. яйце
1средно голяма тиквичка
1к.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан пресен лук
2с.л. хлебни трохи или смлян сухар
1/2к.ч. настърган кашкавал
щипка риган
1скл. чесън
сол
черен сусам за поръсване
Измиваме обелваме и настъргваме тиквичката на ситно ренде.Посоляваме,объркваме и оставяме да се отцеди в гевгир около 1час.
Изцеждаме добре.
Запържваме в тиган докато се изпари течността.
Оставяме да изстине.
Включваме фурната да загрява.
Подготвяме бутер тестото в желаната форма.В случая е нарязано на 10квадрата.Краищата са подгънати леко навътре и след това прищипани. Получава се нещо като "плитка кошничка".
Смесваме запържената тиквичка с 1бр. яйце,1к.ч. натрошено сирене,1к.ч. нарязан пресен лук,2с.л. хлебни трохи или смлян сухар,1скл. чесън,1/2к.ч. настърган кашкавал,щипка риган и сол.Разпределяме сместа върху бутер тестото.Поръсваме с черен сусам.
Печем в загрята фурна.
Дими има чудесно предложение за бутер тарталети с тиквички.