15 май 2011

Печена пъстърва с орехи

Продукти:

1бр. пъстърва

за маринатата:

3с.л. счукани орехи
2скл. чесън/счукан/
2с.л. зехтин
1к.ч. ситно нарязан магданоз
сока от 1лимон
чер пипер
сол

1/2 лимон нарязан на шайби
1/2к.ч. едро начупени орехи

Приготвяне:

Измиваме и изчистваме пъстървата.Подсушаваме с домакинска хартия.Смесваме продуктите за маринатата и обтриваме добре рибата отвътре и отвън.Оставяме в хладилник за 3-4часа покрита със свежо фолио.
Намазваме лист алуминиево фолио със зехтин.Слагаме пъстървата върху него.Нареждаме резените лимон отгоре и поръсваме с 1/2к.ч. едро начупени орехи.Завиваме фолиото и прехвърляме в тавичка,Печем в загрята фурна.Отваряме фолиото и оставяме рибата да се запече около 10мин.

Бутерки с маслини и пресен лук

Продукти:

400гр. бутер тесто
3-4стръка пресен лук/нарязан/
1ч.ч. натрошено сирене
3/4ч.ч. нарязани маслини
2бр. яйца
1/2к.л. риган

1бр.жълтък и няколко капки зехтин за намазване

Приготвяне:

Разстиламе 1лист бутер тесто и нарязваме на 16 квадрата.Завиваме леко от двете срещуположни страни/за да се задържи плънката.
Смесваме 3-4стръка пресен лук/нарязан/,
1ч.ч. натрошено сирене,3/4ч.ч. нарязани маслини,2бр. яйца и 1/2к.л. риган.Разпределяме плънката върху всяко квадратче.Намазваме бутер тестото с 1бр.жълтък разбъркан с няколко капки зехтин.Печем в загрята фурна като спазваме указанията на опаковката.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB