11 юли 2010
Пияни патладжани с наденица
Продукти:
3бр. патладжани
1бр. домат нарязан
2-3стр. пресен лук
1п. сурово-пушена наденица
1ч.ч. бира
2скл. чесън нарязани
1к.ч. нарязан магданоз
1к.л. риган
сол
Приготвяне:
Измиваме патладжаните.Изрязваме капаче във форма на капка.Издълбаваме с лъжичка месестата част и нарязваме на ситно.Посоляваме и заливаме с 1ч.ч. бира.Оставяме за около 30мин.
Измиваме и обтриваме със сол издълбаните патладжани.Напълваме с вода и оставяме за 30мин.
Изсипваме водата,измиваме патладжаните и нареждаме в подмазана тавичка.
Слагаме в сгорещена фурна за да омекнат.
Запържваме нарязания лук.Отцеждаме от бирата парченцата патладжан и прибавяме към него.Слагаме и нарязания домат.Запържваме до омекване на патладжаните.Прибавяме нарязаната наденица,1к.ч.магданоз,2скл. чесън,1к.л. риган и сол.Объркваме.
С тази смес пълним патладжаните и връщаме отново във фурната.
Печем до готовност.
Идеята да използвам бира при направата на това ястие е от тук.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Нанита,
Чудесна снимка - изглежда много вкусно,
а идеята бира към патладжан е нова за мен.
Поздрав и усмихната нова седмица, Диана
Нанита,
много интересно е и за мен.
Аз съм любител на бира за различни ястия, но това
за патладжан, не съм срещала.
Благодаря за споделената рецепта!
Спокойна и усмихната седмица!
Това ще е следващото, което ще приготвя, след като направя кюфтенцата със сос на Дани!
Много вкусно ястие, Нанитка!
Имаш награда при мен.
Слънчева и усмихната седмица: Ина
Благодаря Диани,и аз се изненадах от резултата!Усмихната седмица!
Dani,дано ти хареса!Прегръдки!
Ина,благодаря ти мила за одобрението и прекрасната награда!Много усмивки и прегръдки!
Публикуване на коментар