06 януари 2010
Пиле с ориз,шунка и кашкавал
Продукти:
600-700гр. пилешко месо
3к.ч. ориз
1ч.ч. праз или лук нарязан на ситно
1ч.ч. моркови нарязани на кубчета
400гр. пресни гъби нарязани на филийки
1ч.ч. нарязана шунка
1к.ч. царевица
1ч.ч. кашкавал на кубчета
750мл пилешки бульон
1с.л. лимонов сок
1с.л босилек
чер пипер
сол
Продукти:
Накисваме ориза за около 20мин.
Измиваме и нарязваме пилешкото месо.Запържваме праза,морковите и гъбите.Поръсваме с 1с.л. лимонов сок.Добавяме пилешкото месо и оставяме да се запържи докато побелее.В този момент ястието трябва да е само на мазнина.Прибавяме отцедения ориз.Продължаваме да пържим още десетина минути.Оттегляме и добавяме царевица,шунка,кашкавал,босилек,чер пипер и сол.Объркваме много добре и прехвърляме в тавичка.Заливаме с горещия бульон.
Печем в загрята фурна до готовност.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар