06 януари 2010
Кюфтенца с картофи в сос от топено сирене
Продукти:
за кюфтенцата:
600гр. мляно месо
1бр. белтък
1ч.ч. мокри хлебни трохи
1к.ч. нарязан на ситно праз или лук
2с.л. нарязан магданоз
1ч.л. сол
чер пипер
1ч.ч. праз нарязан на колелца
7-8бр. картофи обелени и нарязани на големи кубчета
200гр. топено сирене
1с.л. босилек
Приготвяне:
Омесваме продуктите за кюфтенца.Оформяме и оставяме в хладилник да се стегнат за около един час.
Овалваме в брашно и "изтупваме" ненужното.Изпържваме кюфтенцата от двете страни.Нареждаме в тавичка.
Прецеждаме мазнината.Добавяме още малко,ако е необходимо и запържваме нарязания праз и моркови.Заливаме кюфтетата.Добавяме гореща вода или зеленчуков бульон колкото да ги покрие.Нареждаме картофите върху тях и поръсваме с босилек.
Покриваме с алуминиево фолио.
Печем в гореща фурна.
Когато ястието е полуготово,махаме фолиото и разпределяме нарязаното топено сирене между кюфтенцата и картофите.Поръсваме с чер пипер и сол.
Оставяме да се пече докато се разтопи топеното сирене.
Поръсваме с нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар