06 януари 2010

Кюфтенца с картофи в сос от топено сирене




Продукти:

за кюфтенцата:

600гр. мляно месо
1бр. белтък
1ч.ч. мокри хлебни трохи
1к.ч. нарязан на ситно праз или лук
2с.л. нарязан магданоз
1ч.л. сол
чер пипер


1ч.ч. праз нарязан на колелца
7-8бр. картофи обелени и нарязани на големи кубчета
200гр. топено сирене
1с.л. босилек

Приготвяне:

Омесваме продуктите за кюфтенца.Оформяме и оставяме в хладилник да се стегнат за около един час.
Овалваме в брашно и "изтупваме" ненужното.Изпържваме кюфтенцата от двете страни.Нареждаме в тавичка.
Прецеждаме мазнината.Добавяме още малко,ако е необходимо и запържваме нарязания праз и моркови.Заливаме кюфтетата.Добавяме гореща вода или зеленчуков бульон колкото да ги покрие.Нареждаме картофите върху тях и поръсваме с босилек.
Покриваме с алуминиево фолио.
Печем в гореща фурна.
Когато ястието е полуготово,махаме фолиото и разпределяме нарязаното топено сирене между кюфтенцата и картофите.Поръсваме с чер пипер и сол.
Оставяме да се пече докато се разтопи топеното сирене.
Поръсваме с нарязан магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB