06 януари 2010

Свинско с гъби в сметанов сос



Продукти:

1кг. свинско месо без кост/бут или филе/
500гр. гъби/по възможност малки/
1ч.ч. нарязан на колелца праз или лук
11/2ч.ч. зеленчуков бульон
200мл. готварска сметана
1с.л. горчица
1ч. бяло вино
маданоз
чер пипер
сол


Приготвяне:

Измиваме и нарязваме месото на хапки.Загряваме мазнина и слагаме да се запържи месото и праза в нея.Оставяме месото да се пържи,докато побелее от всички страни.Прибавяме гъбите и объркваме.След около 10мин. прехвърляме в тавичка.В купа объркваме сметана,горчица,вино,зеленчуков бульон,чер пипер и сол.Заливаме месото и гъбите.Покриваме с алуминиево фолио и поставяме във фурната.Печем на 200 градуса.Поръсваме с магданоз преди сервиране.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB