06 януари 2010
Свинско с гъби в сметанов сос
Продукти:
1кг. свинско месо без кост/бут или филе/
500гр. гъби/по възможност малки/
1ч.ч. нарязан на колелца праз или лук
11/2ч.ч. зеленчуков бульон
200мл. готварска сметана
1с.л. горчица
1ч. бяло вино
маданоз
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме месото на хапки.Загряваме мазнина и слагаме да се запържи месото и праза в нея.Оставяме месото да се пържи,докато побелее от всички страни.Прибавяме гъбите и объркваме.След около 10мин. прехвърляме в тавичка.В купа объркваме сметана,горчица,вино,зеленчуков бульон,чер пипер и сол.Заливаме месото и гъбите.Покриваме с алуминиево фолио и поставяме във фурната.Печем на 200 градуса.Поръсваме с магданоз преди сервиране.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар