Продукти:
1ч.ч. фини овесени ядки
1/3ч.ч.сусамово брашно
1 ч.л. сол
1/2ч.ч вряла вода
1-2 ч.л. олио или зехтин
сусам за поръсване
Приготвяне:
Смесваме в купа овесените ядки,сусамовото брашно и солта .
Заливаме сместа с 1/2ч.ч. вряла вода и разбъркваме добре.Добавяме и растителната мазнина и леко "премесваме".
Разделяме на две и разточваме иа лист с дебелина два милиметра.
Намазваме с вода и поръсваме със сусам.Леко притискаме.
Изрязваме желаните форми на нареждаме в тава върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна до лек загар.
1ч.ч.=250мл
Може да се добавят различни подправки и семена.Получават се чудесни.
Рецептата от тук
За получаването на сусамово брашно използвам кафемелачка..
Gingerbread & Speculoos cake
Преди 17 часа
0 коментара:
Публикуване на коментар