13 януари 2016

Марокански кускус с кайма

 Продукти:

2 средни глави лук, нарязани на едро
400гр. смляно месо
400гр. консерва белени домати
4бр. сушени кайсии
растителна мазнина 
1ч.л. кимион
щипка куркума
чер пипер
сол 

За кус-кус:

3с.л растителна мазнина
 
200гр кускус
 
настъргана кора от 1 лимон
 1
с. л. нарязан прясна мента/по желание/ 

40 грама неосолено запечено кашу

Приготвяне:

Загряваме растителната мазнина в тиган.Слагаме лука и запържваме докато леко омекне.Прибавяме 400гр. смляно месо и запържваме.След това добавяме 400гр. консерва белени домати нарязани  на ситно,подправките и 4бр. сушени кайсии нарязани на малки парченца.Готвим до готовност на ястието.

Приготвяме на кускус по начина указзан на опаковката.
Поръсваме със сол ,настъргана лимонова кора и 1с. л. нарязан прясна мента/по желание/.

В чиния слагаме от кускуса и правим лека вдлъбнатина.В средата слагаме от сготвената кайма и поръсваме с запечено кашу.

Рецептата е адаптирана от тук

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB