Продукти:1 опаковка кадаиф
800гр. захар
800мл вода
3/4к.ч. вода
3/4к.ч. разтопено краве масло
1п. ванилия
1ч.ч. натрошени орехи
1ч.л. настъргана лимонова кора
3с.л. изцеден лимонов сок
за крема:300мл прясно мляко
1п. пудинг ванилия/40гр./
300мл растителна сладкарска сметана
Приготвяне:Нареждаме кадаифа в подмазана с растителна мазнина тавичка.Напръскваме с 3/4к.ч. вода и 3/4к.ч. разтопено краве масло.Поръсваме с 1ч.ч. натрошени орехи.Слагаме тавичката в загрята фурна и печем до порозовяване.
Оставяме да се охлади.
Възвираме 800мл вода и слагаме в нея 800гр. захар.Оставяме да ври 10мин.Прибавяме 1п. ванилия,1ч.л. настъргана лимонова кора и 3с.л. изцеден лимонов сок.Оставяме леко да се охлади.Заливаме кадаифа с горещия/но не врящ / захарен сироп.Покриваме с хартия и кърпа.Оставяме така докато изстине.
на крема:Млякото се сварява със захарта.Добавя се разтворения пудинг към млякото и се бърка до сгъстяване.Оставя се да изстине като непрекъснато бъркаме с лъжица.
Разбива се 300мл сладкарска сметана със миксер, докато стане пухкава смес.След това постепенно прибавяме /бърка се с лъжица/ към изстиналия пудинг.
Шприцоваме върху кадаифа.
1к.ч.=10омл.
1ч.ч.=200мл.
Идеята от
тук
11 коментара:
Направих
Е, толкова отдавна не се бях сещала за кадаиф! Мерси за идеята, Нанита - твоят изглежда много апетитно.
Весели празницни и Щастлива Нова Година!
Весело посрещане на Новата година, Нанитка!
Повече здраве и повече усмивки през идната :)
Честита Нова 2011! Нека да е успешна, здрава и запомняща се! Много сбъднати желания! :-)
Поздрави, Милена :-)
За много години, Нанита!!!
Прекрасна е идеята ти за кадаиф :) и то така изкусно гарниран!!
Да е Честита Новата 2011 Година, Нанита!
Здраве, успех и щастливи дни,
изпълнени с хубав късмет, сбъднати мечти и много поводи за радост!
Чудесна идея, поздрави, Диана
Happy New Year ♥
Moltissimi Auguri
per uno splendido 2011
che ricetta fantastica mi ha molto incuriosita!tanti auguri!
Ще го пробвам, обичам кадаиф! Честита нова година! Щастие, здраве и късмет!
naistina bjah zabraviloa za kadaif :-) strahotno izglezhda.
Много добре изглежда! Сигурно е и вкусен:)
Публикуване на коментар