за кюфтетата:
500-600гр кайма
1глава лук
1/4ч.ч. измит ориз
1ч.л. шарена сол
1/4ч.л. кимион
чер пипер
сол
за соса:
400гр.консерва белени домати
1морков нарязан на кубчета
1глава лук
700мл гореща вода
1ч.л. червен пипер
1/2к.л. захар
чер пипер
сол
1/4ч.ч. измит ориз
магданоз за поръсване
Приготвяне:
Нарязваме лука и морковите на дребно. Запържваме в мазнина.Прибавяме 1ч.л. червен пипер.Объркваме и заливаме с нарязаните на дребно домати от консерва и соса .Изчакваме да заври и добавяме горещата вода,1/2к.л. захар,чер пипер и сол.Оставяме да ври на тих огън,докато станат готови кюфтетата.
Омесваме продуктите за кюфтета.Оформяме и нареждаме в подмазана с мазнина тава.Печем в загрята фурна около 15мин.
Заливаме със доматения сос и оставяме да се готви още около 30мин.Прибавяме 1/4ч.ч. измит ориз.Разбъркваме и печем докато ориза набъбне.Накрая поръсваме обилно с магданоз.
Ястието може да се приготви и в тенджера.
След като приготвим кюфтета ги прибавяме в врящия доматен сос.
Друг вариант е да ги запържим леко в тиган и тогава да добавим към соса.
0 коментара:
Публикуване на коментар