13 март 2016

Хумус

Продукти:

1/2ч.ч.мляно сусамово семе
1/3ч.ч. зехтин или растителна мазнина
1консерва сварен нахут/от 580гр.
3големи склидки чесън
1/4ч.ч.зехтин
3с.л. лимонов сок
1/3ч.л. кимион
чер пипер
сол

 за поръсване:

червен пипер
магданоз
зехтин

Приготвяне:

В дълбок съд слагаме 1/2ч.ч. мляно сусамово семе,1/3ч.ч. зехтин/или растителна мазнина/ и 3 големи склидки чесън.Пускаме пасатора докато се образува хомогенна смес.
Отцеждаме нахута от течноста в консервата и измиваме под течаща вода.Течноста от консервата запазваме.
Прибавяме нахута на няколко пъти към сусамовата смес и пасираме като редуваме със зехтина/1/4ч.ч./.
Накрая овкусяваме като прибавяме 3с.л. лимонов сок ,1/3ч.л. кимион,чер пипер и сол.
При необходимост прибавяме 1-2с.л. от течноста в консервата.
Объркваме добре.Разстиламе в чиния.
Отгоре поръсваме със зехтин,червен пипер и магданоз

Рецептата с малки изменения тук

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB