20 април 2009
Картофена тарта със спанак
Продукти:
1кг. картофи
500гр. спанак
2к.ч. натрошено сирене
3стр. пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
3бр. яйца
3бр. сварени яйца
2скл. чесън
1ч.л. риган
сол
Приготвяне:
Обелените картофи се сваряват на пара.Намачкват се със вилица и се оставят да поизстинат малко.Спанака се сотира и отцежда.Към картофите се добавя едно яйце,една кафена чашка сирене,магданоза,зелената част на пресния лук,сол и се обърква добре.Към спанака се добавят две яйца,нарязания на ситно чесън,риган,нарязаната бяла част от лука,сол и се обърква.От хартия за печене се изрязва лист с големината на дъното,на тавичката в която ще се пече.Намазнява се тавичката там където няма хартия за печене.Разстила се картофената смес,така че да образува борд.Изсипва се спаначената смес.Трите сварени яйца се обелват и нарязват на половинки.Подреждат се въху спанака,като леко се притискат.Пече се в загрята фурна до порозовяване.Може да се сервира със млечно-чеснов сос и зелена салата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
8 коментара:
Чудесно изглежда тартата! Много добра идея!
Dimitrana ,благодаря!Думите Ви много ме зарадваха!
Тартата е страхотна! Направих я преди малко и много ми хареса! Благодаря, че сподели рецептата!
dixi,благодаря!Удоволствие е за мен,че се е харесала тартата.
Mnogo spolu4liva recepta. Stana strahotna i sus zamrazen spanak, na koito predvaritelno izvarih leko vodata.
Nanita, blagodarq za receptata i pozdravleniq za prekrasniq Vi Blog!
Гери,благодаря ти за доверието!Радвам се,че се е харесала!Поздрави и усмихнат ден!
Благодаря за споделената рецепта. Направих я и много се хареса в къщи. Определено ще я правя и в бъдеще.
Благодаря ти за споделения резултат!Поздрави!
Публикуване на коментар