16 януари 2016

Печени хрупкави картофи с малко мазнина

Продукти:

5-6бр. картофи
4с.л. брашно
1/3ч.ч.растителна мазнина
2склидки чесън
щипка куркума
1к.л.шарена сол
1к.л.копър
1/2к.л.босилек
сол

Приготвяне:

Обелваме и измиваме добре картофите.Нарязваме.
Слагаме във гевгир и поръсваме със 3-4с.л. брашно.Изтръскваме ненужното.Объркваме и оставяме да престоят докато брашното се овлажни.
Включваме фурната на 220градуса.
Застиламе тава с хартия за печене.Намазваме хартията с растителна мазнина.
Изсипваме картофите и разстиламе.Посоляваме.
Слагаме картофите да се пекат до леко порозовяване на краищата..
В купичка смесваме  1/3ч.ч.растителна мазнина и подправките.Разбъркваме.Намазваме с четка картофите и оставяме да се пекат още 7-8мин.

1ч.ч.=250мл.

Тази рецепта е подобна на хрупкави пикантни картофки ..
По този начин се получават вкусни картофи с по-малко мазнина.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB