15 януари 2010
Царевичен кекс със сирене и пресен лук
Продукти:
1бр. яйце
1бр. белтък
50мл растителна мазнина
1ч.ч. кисело мляко
3/4ч.ч. царевичен грис
1 1 /2ч.ч. брашно
1с.л. черен сусам
1п. бакпулвер
1ч.л. сол
1ч.ч. сирене нарязано на кубчета
1к.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
червен пипер за поръсване на сиренето
Приготвяне:
В купа разбиваме яйцето и белтъка.Прибавяме растителна мазнина и кисело мляко. В купа смесваме царевичен грис,бялото брашно,бакпулвера и солта.Добавяме към яйчната смес.Объркваме добре .Овалваме парченцата сирене в червен пипер .Прибавяме към сместа заедно с нарязания лук,магданоз и черен сусам.Объркваме и изсипваме в кексова форма върху хартия за печене.Поръсваме със черен сусам.Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Комплимент, Нанита!
Прекрасно предложение!
Хубава и уютна неделя и сърдечен поздрав от мен :-)
Много пухкав изглежда, а съставките са ми все любими! Страхотно предложение за неделна закуска! :-)
Сърдечни поздрави!
Very nice and delicious!
Dimi,Ирина,радвам се за вашето внимание!Усмихнат и хубав ден!
Snježa,thank you!Smiling days!
Публикуване на коментар