Продукти:
2бр. яйца
1/2ч.ч. айран
1/4ч.ч. сусамово олио
1 1/2ч.ч.брашно
1/2ч.ч.сирене
1/2ч.ч. зелени маслини нарязани
1/3ч.ч.магданоз
3/4с.л. бакпулвер
1/4ч.л. сол
сусам за поръсване
Приготвяне:
Смесваме 2бр. яйца,1/2ч.ч. айран и
1/4ч.ч. сусамово олио.В купа объркваме 11/2ч.ч.брашно със 3/4с.л. бакпулвер и
1/4ч.л. сол.
Прибавя течните съставки към сухите и объркваме.Добавяме 1/2ч.ч.сирене,
1/2ч.ч. зелени маслини нарязани и
1/3ч.ч.нарязан магданоз.Объркваме и разпределяме във форми за мъфини.Поръсваме със сусам.
Печем в загрята фурна докато клечка бучната в средата остане суха.
1ч.ч.=250мл
Вместимост на формите за мъфини 70мл.
Предварително се пробват маслините и ако е нужно се обезсоляват.
29 март 2016
Пилешко с бирен сос
Продукти:
500гр пилешко бон филе
1/4 ч.л.смлян черен пипер
1/8 ч. л. сол
1глава лук нарязан на ситно
1 ч.ч. бира
4с. л.соев сос
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. мед
нарязан на ситно магданоз
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме пилешкото филе.Оставяме да се отцеди.Поръсваме със сол и чер пипер.Леко разбъркваме..Загряваме мазнина и изпържваме пилешкото месо от двете страни.
Изваждаме пилето от тигана и оставяме настрана .
Запържваме лука докато стане прозрачен.Смесваме бирата,меда,дижонската горчица и соевия сос.Прибавяме към лука и оставяме да заври.
Добавяме пърженото пилешко месо и готвим докато се изпари половината сос.
Поръсваме с магданоз и сервираме.
Адаптирано от тук
500гр пилешко бон филе
1/4 ч.л.смлян черен пипер
1/8 ч. л. сол
1глава лук нарязан на ситно
1 ч.ч. бира
4с. л.соев сос
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. мед
нарязан на ситно магданоз
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме пилешкото филе.Оставяме да се отцеди.Поръсваме със сол и чер пипер.Леко разбъркваме..Загряваме мазнина и изпържваме пилешкото месо от двете страни.
Изваждаме пилето от тигана и оставяме настрана .
Запържваме лука докато стане прозрачен.Смесваме бирата,меда,дижонската горчица и соевия сос.Прибавяме към лука и оставяме да заври.
Добавяме пърженото пилешко месо и готвим докато се изпари половината сос.
Поръсваме с магданоз и сервираме.
Адаптирано от тук
Абонамент за:
Публикации (Atom)