08 юли 2010
Шоколадови кексчета Tutti Frutti / без глутен
Продукти:
2бр. яйца
1к.ч. мусковадо
1/2п. краве масло/60гр./
170мл плодов коктейл Tutti Frutti /сок/
1с.л. Бейлис
100гр. натурален шоколад
1 3/4ч.ч. оризово брашно
1к.ч. бадемово брашно
1к.л. ванилия
1п. бакпулвер
Приготвяне:
Разтопяваме шоколада на водна баня.
Разбиваме 1/2п. краве масло с 1к.ч. мусковадо.Прибавяме едно по едно две яйца,170мл плодов коктейл/сок/ и 1с.л. Бейлис.Прибавяме тази смес към разтопения шоколад.Объркваме добре.
Смесваме 1 3/4ч.ч. оризово брашно с 1к.ч. бадемово брашно,1к.л. ванилия и 1п. бакпулвер.Объркваме внимателно.Разпределяме във формички за кексчета или мъфини.
Печем в загрята фурна докато по клечка бучната в тестото останат една-две трошички.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
wow che belli e invitanti!bravissima!!ciao!
Радвам се,че ви открих,сега прохождаме в проблема с Цьолиакията и съм сигурна,че ще ползвам Вашите безглутенови рецепти.Благодаря!
Публикуване на коментар